ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR RAMAZAN

2018-06-28 - 15:16

Bahçesaray halkı bu yıl alışılmışın dışında bir Ramazan ayına şahit oldu. Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Özcan' ın "Halkla içiçe, halkla birlikte yönetim" düsturuyla ay boyu düzenlenen etkinlik ve ziyaretler Bahçesaray halkının büyük ilgisini çekti.

Her hafta 1000 vatandaşımızın misafir edildiği "Ramazan Şenlikleri" nde iftarlar birlikte açıldı, tiyatro ve sahne şovları birlikte izlendi, vatandaşlarımızın talepleri dinlendi ve çözüm üretildi.

Sayın Valimiz, İl Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Belediye Gemel Sekreterimiz Bahçesaray' da ilk kez misafir edildi.

Hergün gerçekleştirilen iftar ve sahur ziyaretleriyle şehir merkezine gelemeyen vatandaşlarımıza ulaşılmaya çalışıldı. Köylerimizin problemleri yerinde incelendi, çözüm üretildi.

Şehir merkezindeki 15 Temmuz Şehitler Meydanında düzenlenen 1300 kişilik iftar yemeği ve Ramazan Şöleninde Kadınlarımız ve Çocuklarımız misafir edildi. Köylerden Servislerle getiriip götürülen kadın ve çocuklarımızın talep ve beklentileri dinlendi, çözüm üretildi.

"Gazi ve Şehitlerimizi Anma Gecesi" nde 300 Gazi ve Şehit yakını vatandaşımız ağırlandı, talepleri dinlendi, çözüm üretildi.

Ay boyunca şehir merkezinde kalan Ramazan Çadırında iftatlar birlikte açıldı, ilahirer birlikte dinlendi, iftar sonrası namazlar birlikte kılındı.

BİRLİKTELİK BAYRAMDA DA DEVAM ETTİ

Bayram namazıyla başlayan bayramın ilk günü şehir merkezindeki bayramlaşmanın ardından gerçekleştirilen mezarlık ve şehitlik ziyareti, İlçe Jandarma Karakolunda askerlerle bayramlaşma ve Arefe günü Hakka yürüyen Necmettin Alan isimli vatandaşımızın taziye ziyareti ve ailesiyle bayramlaşmayla sürdü.

Bayramın ikinci gününde köy ziyaretlerine devam eden Sayın Kaymakamımız Doğanyayla ve Özbeyli köylerine yapılan ziyaretin ardından ilçe belediye binası önündeki çay bahçesinde köylülerimizi misafir etti, talep ve bekşentilerini dinledi.

Bayramın üçüncü gününde bütün köy muhtarlarımız Sayın Özcan' ı makamında ziyaret edip bayramlaşarak vefalarını gösterdiler. Kaymakamlık kapılarının halkımıza her zaman açık olduğunu belirten Özcan, gün boyu gelen konuklarını makamında ağırladı..

Onur SATIROGLU